woensdag 26 mei 2010

Over nalatigheid en leugens: burgemeester Rabelink en hoofdofficier Gabriel Munnichs


Rabelink en hoofdofficier van Justitie, Gabriel Munnichs, dienen af te treden


In het gezinsdrama in Zierikzee zijn enorme fouten begaan door betrokkenen, zo blijkt nu na onderzoek door Nova tv.

Eén van die betrokkenen blijkt de burgemeester Rabelink. Wat mij als burger daarbij opvalt is dat Rabelink zijn overduidelijke fouten niet erkent, maar middels leugens zijn straatje schoon probeert te vegen. Alsof de Nederlandse bevolking zo dom is, om niet voor zichzelf te kunnen nadenken.

Niet alleen blijkt Rabelink geen huis geregeld te hebben voor de betrokken vrouw die bedreigd werd: hij liegt erover, en zegt dat hij wél een huis probeerde te krijgen voor haar via de corporatie.

Niet alleen heeft hij de vrouw niet geinformeerd over de vrijlating van haar gevaarlijke man: hij liegt er éérst over, en wanneer de leugen wordt ontdekt probeert hij later als een kind via een spel over de data 24/25 februari deze leugen alsnog te verdoezelen. Dit is een burgemeester onwaardig en doet denken aan een kind die betrapt is.

Wat moet de stad met een dergelijke burgemeester die kennelijk elke integriteit ontbeert? Waar liegt hij nog meer over?

En: wat moet de stad met een hoofdofficier van Justitie, in de persoon van Gabriel Munnichs, die daags na de moord, een verketterend persbericht schrijft over de vrouw, Amira, die haar kinderen net door het drama heeft verloren? Een persbericht vol leugens over de vrouw opdat het eigen falen van het Openbaar Ministerie maar niet aan het licht komt.

Opdat deze mensen, Rabelink en Gabriel Munnichs (hoofdofficier van Justitie) hun carrieres en reputatie maar niet verliezen.

Voor dat doel gaan deze mensen in Zierikzee letterlijk over lijken.

Deze burgemeester dient vanwege zijn verantwoordelijkheid in het drama en vooral: de manier waarop hij daarna reageerde; de leugens, per meteen af te treden.

Want als zij over zoiets intens dramatisch en verdrietigs liegen waarom zouden deze individuen dan nog vertrouwd kunnen worden?

Dan de verantwoordelijkheid van de Rechtbank Middelburg, die liegt dat zij geen informatie ontving over het acute gevaar van de moordenaar. Die ontving zij wel degelijk zo blijkt nu.

Weg met deze mensen: de samenleving heeft er niets aan.

En als belastingbetaler wens ik zeker niet bij te dragen aan het salaris en de carriere van deze mensen met bloed aan hun handen.

Minister Hirsch Ballin van Justitie acht het noodzakelijk dat de rechtbank Middelburg samen wordt gevoegd met de rechtbank Breda, zodat de kwaliteit van de rechtspraak wordt gewaarborgd.

Dat lijkt mij een goed begin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten